Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlínské paseky 16.11.2011

16. 11. 2011

Dnes jsem využil počasí a hlavně Frantovo pozvání a šel si užít trošku endura na zlínské pastviny a přilehlý les.

Sešli jsme se na benzince a jeli na "ťrať". No, trať. Moje první reakce byla: "jedu dom :-)".

Představy byly ledajaké, ale skutečnost je překonala. Část trati jsou polní cesty a část vede po lese. Úsek mimo les byl namrzlý a docela nebezpečný, les byl zrádný, protože pod spadaným listím může být cokoli.  Moc se mi nechtělo, ale když jsem tam už byl, tak jsem začal kroužit. Schválně říkám kroužit, protože styl pavouk neměl nic společného s motokrosem ani s endurem. Nicméně, snažil jsem se a začalo mě to i bavit.  To však skončilo, kdy jmenovec Buchta zavelel: "a jezdíme naopak".

Byl jsem zase na začátku:-(.  Zpočátku jsme se občas na trati míjeli v protisměru!!!, ale pak si to sedlo. Sjezdy i výjezdy jsem zvládal a dokonce jsem i přestával bloudit. Ono rozlišit strom od ostatních, který Franta určil,  že je ten pravý za kterým se zatáčí, nebylo vůbec jednoduché. Výhodou však bylo, že se dalo zatočit za kterýkoli další :-).

Nakonec a v teple domova  musím konstatovat, že jsem poznal něco nového a že odpoledne bylo víc než příjemné. Zásluhu na tom měla hlavně parta známých, mezi kterými mi bylo fajn.  Kluci, díky!

pb