Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Příspěvky

Motokros - 6. 7. 2013

8. 7. 2013

Tak se po roční přestávce podařilo uspořádat další, už 8. ročník motokrosových jízd.

Osobně jsem se neúčastnil, ale z referencí těch nejpovolanějších už vím, že se akce povedla a proběhla ke spokojenosti všech - jak účastníků, tak pořadatelů i diváků. 

Poděkování Petra K. patří zejména Lidce K. za zabezpečení bufetu, Vaškové dceři a snaše za počítání výsledků, Liborovi a Pavlovi M. za další bufet , Pepovi za organizaci před startem, Davidovi a Martinovi za  tradičně dobře připravenou trať a všem dalším nejmenovaným! A taky všem členům MKV, kteří statečně bojovali na trati!

Výsledky najdete v rubrice "Výsledky závodů"

 Foto OPEN zde:

Foto ČZ zde:

Foto Hobby a vyhlášení výsledků ZDE:

Další foto zde:

pb

 

Trocha zimní nostalgie :-)

6. 1. 2013

Asi jen málokterý z nás, kteří dnes sedláme motokrosové speciály, nespojuje své motocyklové začátky s legendárním Pionýrem. Jsou to stroje, které i dnes občas potkáváme na našich cestách a jistě nejeden z nás má doma ve své garáži či kůlně více či méně zachovalý exemplář.

     Začalo to legendárním pařezem, pak přišla nulapětka, dvacítka, jedenadvacítka a vychytaná třiadvacítka - mustang.  Na jednom z motorkářských webů jsem narazil na výpisky z dobových novin, které dokumentují, jak se tehdejší chlouba Povážských strojíren - u nás zvaná Pařez (na Slovensku Jednohrb) testovala.

     Článek je slovensky, tak snad nebude problém :-).

pb

 

 

Kolik nás ta sranda stojí?

1. 12. 2012

 Ahoj kamarádi,

patřím mezi ty, kteří se poctivě vedou záznamy o údržbě svých strojů. Auta i motorek. Dnes jsem si sedl a začal počítat, na kolik nás ten náš koníček vlasně přijde.

Abyste byli v obraze a mohli porovnávat, tak pár údajů o mém stroji:

Mám Hondu CRF 250, při koupi byla 2 roky stará, měla najeto cca 60-80 MH, závody téměř  nejezdím a nejdůležitější údaj - za období 3 let, které jsem počítal jsem najel 72 MH.

Tam kde je uvedeno slovo Servis, jsem platil i práci, jinak si vše dělám sám

Tabulka výdajů za provoz (3 roky):

Oleje   3 950
Servis tlumíčů  10 000
Řetězová sada, vodítka, přepákování   4 400
Pneumatiky   6 800
Motor(1x ojnice,2x pístní sada, 1x rozvoďák, vodítka rozvoďáku  15 250
Servis - oprava elektriky   3 000
Brzd. desky, blatník, svíčky, lanka, počítadlo MH, ostatní
  4 600
Benzín - hrubý odhad cca 200 litrů   7 000
CELKEM  55 000

Pokud započítám průměrný odpis ojeté motorky - odhaduji za 3 roky  cca 20 000.

Takže 55 000 Kč + 20 000 Kč jsem podělil 72 MH

Výsledek?  Jedna MH provozu (bez dopravu na trať a poplatků za trať) mi vychází asi na 1040 Kč!

 

Přiznám se, tolik jsem nečekal. Je to hodně, ale nedá se s tím nic dělat. Možná to bude někomu k užitku, třeba když zvažuje koupi motorky....

Doufám, že jsem ale nikoho z jezdců neodradil a a že si neřekne, "....to by byla pěkná dovolená..."..  Hlavně prosím tento příspěvek neukazujte partnerkám. Mohli byste s motokrosem skončit .

Tak se mějte, Pavel B.

 PS:  Vaše názory můžete psát zde do komentářů, stačí kliknout níže na  Celý příspěvek

Možná by bylo zajímavé, kdyby někdo z vás, kteří kupujete každý rok či dva novou motorku udělal podobný propočet a dal to sem. Dík

 
Celý příspěvek | Rubrika: Archiv | Fotografie: Údržba | Komentářů: 1

Energetické nápoje - zajímavý test

18. 11. 2012

Když jsem tak včera, na cross country viděl, jak všichni chlemtáme energetické nápoje, nedalo mi to a něco jsem si o nich zjistil. Možná to bude zajímat i vás. Ne, nejsou škodlivé, pokud jich vypiješ max. 2 za den, pohoda, ale škodit můžou našim peněženkám.

Více zde:

www.stream.cz/peklonataliri/773364-peklo-na-taliri-energeticke-napoje

Pro ty, kterým se nechce si připojený příspěvek poslechnout , uvedu malé shrnutí:(nebo si najeď přímo na 2,55 minutu videa)

1.   Energetický nápoj, který je light, tudíž bez cukru (obsahuje umělá sladidla) je k ničemu, protože energii našemu tělu dodá jedině cukr

2.  Redbull, Monster atp. (za cca 35 Kč) nám dodá stejnou energii, co neznačkový nápoj ze supermarketu (já včera bral v Lídlu za 7,20 Kč.)

Možná vám to některým ušetří pár korun, o to více zbyde na benzín!  A´t vám to jezdí

Pavel B.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Archiv | Komentářů: 2

Březolupy -crosscountry 2hodinovka 17.11.2012

17. 11. 2012

Je sobota, šest hodin ráno, venku je ještě tma a mi už zvoní budík. To je pakárna! Celý týden člověk vstává do práce a ani v sobotu se nevyspí! Ale co se dá dělat.

Domluvili jsme se z Davidem, že se zúčastníme dvouhodinovky v Březolupech a s ohledem na vzdálenost a taky na brzké zahájení (zaváděcí kolo už v 9.30) se nedá nic dělat.

Něco po osmé jsme jedni z prvních kteří dorazili. Platíme startovné, pak se ještě chvíli hřejeme v autě a po deváté jdeme na to. Oblékáme vše potřebné, v 9.30 je avizované zaváděcí kolo a v deset je start. Se zhasnutým motorem na mávnutí praporku postupně startuje Open, po nich Veterán a nakonec Hobby. Téměř celá trať je suchá, namotaná částečně po motokrosové trati, pak vede lesem mezi stromy a poslední, na můj vkus až zbytečně klikatý úsek je na louce okořeněný brodem. 

Sám jsem na sebe zvědavý, jak dlouho budu jezdit do první přestávky. Nikdy jsem takovou dobu nejel a mám obavu, kolikrát budu muset zastavit. Kupodivu po třetím kole si začínám uvědomovat, že obávaná únava ani bolest rukou nepřichází a tak zastavuji až po 90.ti minutách na dotankování a lok minerálky. Pak už to uteklo a než jsem se nadál byl tu cílový praporek.

Zjevně jako ostaní jsem si užil endura a s chutí se po dojetí domů pustil do čištění docela slušně zablácené motorky :-(

Děkuji pořadatelům a taky "klubovému" doprovodu - Petrovi a Vaškovi za podporu a asistenci.

pb

Další fotky zde:

rswr.rajce.idnes.cz/Cross_country_Brezolupy_17.11.2012/

buchtakrmz.rajce.idnes.cz/Brezolupy_CC_17.11.2012

 

Loukov 3. 11. 2012

3. 11. 2012

A je po sezóně, říkal jsem si minulou neděli, když jsem ráno rozdělal žaluzie, a viděl plnou zahradu toho bílého svinstva:-).

Naštěstí  se ale zima ukázala jen na pár dnů, sníh přes týden roztál a občas vysvitlo i sluníčko. No a dnes, v sobotu ráno už rtuť teploměru atakovala 10°C. Tak mi to nedalo a jedu se podívat na naši trať. No, žádná sláva, je tu mokro a taky David už začal s úpravami trati, tak se tu jezdit opravdu nedá. No nic, stavím se i na loukovské trati, tady by to mohlo být lepší. A taky že jo!!!

Skoro celá trať je téměř suchá,  kaluže žádné, jen dolní část "trošku" měkčí. Tak jedu za Vaškem, chvilku pokecáme a ptám se, jestli by jsme to po dlouhé době nezkusili v Loukově. Shodneme se, že jo, že je škoda toho nevyužít. Tak okamžitě píšu sms pár známým, v rychlosti sedám na babetu a držím plný plyn až do Bystřice, obědvám, nakládám motorku a hurá na trať.

Před druhou hodinou už s Davidem kroužíme, za chvíli přijel Michal-kožúšek, po něm Filip a docela pozdě i Vašek (no jó, stará dáma - rozuměj zetka - už nějakou tu přípravu potřebuje). Trať se krásně vyjezdila a my si užili motokrosu až do přicházející tmy! Nakonec se přijel povozit i Jara Mikulík se synkem na čtyřkolkách a dorazilo i pár příznivců. No, pánové, vy kteří jste zůstali doma, máte čeho litovat.

Ale nezoufejte, pokud počasí vydrží, sejdeme se v Loukově zase v sobotu po obědě. Tak třeba za týden na loukovské trati!

pb

 

Branky-Memoriál Libora Podmola 2012

28. 10. 2012

Asi jako spousta jiných jsem i já včera neodhadl situaci a považoval tříhodinový enduro maraton dvojic 100% za zrušený. Tak jsem se tam nejel ani podívat, protože při takovém počasí se přece nenajdou žádní blázni, kteří by tam jeli a dokonce odstartovali.

Tak to jsem se přepočítal! Závod se jel a asi to bylo požádná "prasečina", ale klobouk dolů před pořadateli i jezdci. Přestože jsem zatím s žádným účastníkem nemluvil, dostal se ke mně odkaz na nějaké fotky.

A tak sice bez souhlasu autora (tímto se mu omlouvám a současně děkuji) sem dávám odkaz, abychom se my, kteří jsme vyměkli a považovali závod za neuskutečnitelný mohli ujistit o tom že ti praví BORCI mezi námi stále jsou :-).

Vážení pořadatelé i jezdci - smekám, jste dobří!

Pavel B.

barcarobin.rajce.idnes.cz/Memorial_Libora_Podmola_2012_Branky_na_Morave_27.10.2012/

Tak jsem našel hodnocení celé akce přímým účastníkem. Stojí za to si jej přečíst.

Více zde:

A ještě odkaz na video:

Video zde:


 

Poslední akce roku 2012

13. 10. 2012

Tak, poslední akce  Motoklubu Vítonice pro rok 2012 je za námi.

Tou bylo podzimní dvouhodinové enduro dvojic, které vyšlo na výbornou. To ať počasím, povrchem trati, zabezpečením a taky účastí 52 sympatických jezdců a bezpočtem diváků.

Možná se to nezdá, ale z pohledu pořadatelů je fajn, když se sjedou "normální" jezdci, z nichž nikdo "neprudí", nikdo se nepředvádí a každý si zajede to své. Organizujeme tyto akce stále amatérsky s touhou udělat obyčejné setkání milovníků tohoto krásného sportu. A to si myslím, že se nám dnes povedlo .

Chci poděkovat všem, kteří se na přípravě a zabezpečení této akce podíleli, zejména dámám z časomíry a bufetu!

Vám, jezdcům, chci poděkovat za předvedené výkony, za to, že jste přijeli a užili si každý  podle svých možností radosti z motorek, kamarádů a pěkného počasí. Přeji vám pro letošní rok ještě  spoustu hodin na motokrosových tratích a v příštím roce zase na naší trati na viděnou.

pb

 

PS: První fotky jsou v sekci Fotoalbum, odkazy níže

Další fotky zde:

alenaneslehova.rajce.idnes.cz/vitonice/

kotarenduroteam.rajce.idnes.cz/Vitonska_dvouhodinovka_13.10.2012/

huud.rajce.idnes.cz/Vitonice_2012/

 luksa400.rajce.idnes.cz/Vitonice_13.10.2012/

barcarobin.rajce.idnes.cz/Enduro_Vitonice_13.10.2012/

diankaenduroteam.rajce.idnes.cz/vitonska_dvouhodinovka_13.10.2012

 

Video zde:

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

 

Motokros národů 2012 - Ledeč nad Sázavou

23. 9. 2012

Na www.mx-online je pěkné video z veteran-classic 2012 z Ledče nad Sázavou. Jelo se o víkendu 15. - 16. 9. 2012

Pro milovníky ČZ a veteránských strojů všech slavných značek je odkaz zde:

www.mx-online.cz/videa/mx-videa/media/motokros-narodu-veteran-classic-2012-ledec-nad-saz

pb

 

Klubová akce 8. 9. 2012

9. 9. 2012

Už se stalo tradicí, že někdy na konci prázdnin organizujeme "Klubové závody s přátelským posezením" :-). 

Sraz byl domluven na 14. hodin,  celou akci perfektně připravil náš předseda Tomáš, za což mu  vyjadřuji poděkování jménem všech. Sice jsme se scházeli jak švábi na pivo, ale s malým zpožděním jsme mohli začít. A jak jinak, než přáním Radkovi k jeho letošním padesátinám. Pak jsme si s ním připili na zdraví a trošku na kuráž a po krátkém tréninku jsme najeli na startovní rošt.

Dvě desetiminutové jízdy s malou přestávkou na občertvení a nabytí nových sil a pak už jen "hudba, tanec, klobása" :-). Ano, všechno bylo a ještě mnohem víc. Povídání, popíjení a hromady dobrého jídla! Počasí vyšlo perfektní, nálada ukázková a tak není divu, že jsme se domů rozcházeli téměř o půlnoci.

Dokonce nás navštívil náš společný kamarád Zekon, který už údajně doladil svou "zetku" a prý není daleko den, kdy se s ní přijede pochlubit mezi nás....................no......už se všichni na tu krasavici těšíme :-).

pb

 

Poznámka:

Pokud vás zajímá, kam směřují naše pohledy na snímku P1170738, pak vězte, že vyhlížíme ....................no co asi, zasvěcení vědí :-))).