Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet na superkros

2. 10. 2011

Lákavá vize špičkového superkrosu nás  první říjnovou neděli přivábila do Litovle.

Byla tu nejen šance vidět špičkové české a dva francouzské jezdce, ale taky trošku zvědavost, jak se s nimi popasují naši kamarádi - Adam a Honza Klinkové.

V perfektně připraveném areálu nás čekalo asi 22 jezdců, kteří formou vyřazovacích jízd dospěli až k finále B a k vrcholu celého odpoledne, finále A. Vyřazovací jízdy se jely na 4 kola, finále A pak na 10 kol!

Podívaná to byla královská, navíc s účastí našich "želízek v ohni". Ač jsem se chvílemi v těch vyřazovacích a opravných jízdách ztrácel, jak Honza tak i Adam se předvedli hned několikrát a věřte, že se v tak silné konkurenci neztratili! Fakt borci !

Bohužel, byl Honza hned v jedné z prvních vyřazovacích jízd "sestřelen", což mělo vliv na jeho další starty.Naštěstí se kolize obešla bez zranění. Kdo ví, kam se až mohl probojovat? Škoda.

Docela dlouhé přestávky mezi jízdami byly mimo jiné vyplněny i třemi rozjížďkami padesátek, sedlanými 6-ti až 9-ti letými kluky. Věřte, že ti malí prckové se s tím vůbec nemazali a ukázali všem, že se o budoucnost motokrosu nemusíme bát.

A kdo že z našich se výletu zúčastnil?

Vašek, Radek s Lenkou, Viktor, Mirek s Mirkem a já.

pb