Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítoňský traktor 2012

12. 5. 2012

"Udělejme závody malotraktorů", byl jeden z nápadů na naší výroční členské schůzi Motoklubu. Zpočátku, a popravdě řečeno až do včerejška se nám ten nápad zdál dost bláznivý a hlavně jsme si uvědomovali, že jsme si docela zavařili. Ono dělat něco poprvé, s minimem zkušeností, jen s jakousi vizí a představou není zrovna jednoduché. Nu což, je to v plánu, tak to nějak zvládneme :-).

Pár týdnů dopředu jsme se sešli, vymysleli disciplíny a  hodnocení. Pár dnů před akcí pak vytyčili trati, dohodli množství proviantu do bufetu, připravili zázemí a bylo hotovo. Skoro :-).

Dnes po ránu jsme se už sešli na trati, dokončili přípravy, vyladili průběh závodů a netrpělivě čekala prvního účastníka. Otázku "kolik máme přihlášených" jsem neslyšel moc rád :-).  Po deváté hodině už ale bylo jasné, že tak zlé to nebude. Sjelo se celkem 15 závodníků a my byli spokojeni.

Pak už to šlo ráz na ráz. Nejprve slalom s vlekem a couvání do garáže, pak slalom sólo, tahání břemene a nakonec rozjížďky a finálová jízda na trati. Okořeněno brodem!

Ač počasí mohlo vyjít líp, hodně se ochladilo a zahradnický deštík lehce zkrápěl trať, úsměvy na tvářích jezdců i diváků přibývaly. Zábava taková, jakou jsme si ani nepředstavovali a drama při závodě na okruhu, které vrcholilo v posledních kolech při průjezdu brodem. Za takový scénář by se nemusel stydět ani zkušený režisér, to přinesl závod sám!

Dobrá akce, chlapi...........a podobně... zněly poslední slova jezdců i diváků, kteří se zúčastnili. Udělalo nám to velkou radost, akce ze které se nám svíral žaludek, vyšla na jedničku!

Děkuji všem účastníkům i divákům. Byli jste super!

Zvláštní poděkování pak všem členům MKV a jejich příznivcům, bez kterých by to nešlo!

pb

PS: Po obdržení dalších fotek je zde přidám, popř. vložím odkaz. Na zpracování videa se pracuje.