Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Cross country dvojic 5.10.2024

5. 10. 2024

Pořádat podzimní Cross country jsou vždycky nervy. Ne že by to třeba na jaře bylo jiný, ale podzimní počasí je vždycky loterie. No a letos v roce extrémních veder a nedávných povodní se nedá věřit ani Aleně Zárybnické z ČT1 smiley. Každý z pořadatelského Motoklubu, kterému tato akce leží na srdci se snad 20x za den díval na všechny možné předpovědi a podvědomě hledal tu nejlepší. Nenašel. Alespoň náznak sluníčka v předpovědi prostě nebyl. A tak jsme to prostě trošku riskli. A ono to zas tak špatný nebylo. Sice to na začátku 1. jízdy bylo hodně podmáčené, ale nové drapáky zadních kol to začaly mixovat a vysoušet, a tak se trať postupně stávala sjízdnější i pro méně zdatné. No a do druhé jízdy bych si troufnul nastoupit snad i já smiley.

A jak to tedy dnes ve Vítonicích vypadalo? Tradičně.

Po nezbytné registraci a krátké rozpravě se na start postavili Veteráni a za ně 1. skupina hobby jezdců.  Následujících stodvacet minut pak každý bojoval jak uměl. Vzhledem k tomu, že jsme některá místa, která se nám zdála příliš náročná ještě ráno upravili, nebyl nikde žádný úsek, který by se nedal zvládnout. 

Následovalo vyhlášení vítězů a pak už druhá jízda. Do první lajny se postavili Openi, za ně druhá půlka hobbíků. Povrch byl přívětivější, časy se zrychlily a tak jezdci i diváci si užili vše, za čím dnes přišli. Enduro se vším všudy. Sjezdy, výjezdy, dlouhé vypalovačky po přilehlých polích, nějaký ten skok a občas pád. Prostě paráda.

A shrnutí?

Asi nejdelší trať, kterou jsme kdy připravili se myslím vážně povedla. K tomu všemu občerstvení, kde se zákazníkům splnilo to na co si vzpomněli: Točené pivo, kofola, párek v rohlíku, cigáro, klobásky, káva, oplatky, křupky a bůh ví co ještě. Jo, a čaj ve várnici zdarma. 

Věřím, že se všem líbilo a budou rádi vzpomínat.

A ač mi to asi nepřísluší, chci poděkovat pořadatelům za skvěle připravenou akci. Zvláštní poděkování patří Pavlovi Machačovi ml, který to měl na svých bedrech. Díky.

Výsledky zde:https://www.casomira.eu/pdf/CC%20DVOUHODINOVKA%20DVOJIC%20V%C3%8DTONICE

Start 1.jízda:  https://www.youtube.com/watch?v=bqeM-axEJrg

Start 2.jízda:  https://www.youtube.com/watch?v=o2Pq4ZSMyxw

Fotky zde: https://www.rajce.idnes.cz/motokrosvitonice/album/cross-country-vitonice-2024

pb

 

 

 

Dnes 16.10.2024 je trať uzavřena

16. 10. 2024

Trať je dnes 16.10. uzavřena. Jak to bude v sobotu se dozvíte zde a na fb.

Děkujeme za pochopení 

MKV

 

Nalezené složky

 
Nebyly nalezeny žádné složky