Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

Prusinovice - Ovčí debřa 9. 8. 2014

9. 8. 2014

      V Prusinovicích nás po ránu kromě příjemných pořadatelů vítá také pořádně nakropená trať. Z toho důvodu si dávám po ránu malou technickou rozcvičku a měním zadní gumu. To mi zabere půlhodinku a mezitím se už depo plní přijíždějícími závodníky. Někteří dokonce váhají, zda do tak ulíté trati mají nastoupit.....kdyby tak věděli, že závody se odehrají na absolutně suché trati s dávkami prachu do filtrů a plic :-).

Registarce probíhá bez front, kdo má chuť ochutná již tradiční vítací koláček a po chvíli už ochutnávají první metry tratě čtyřkolky. Po nich veteráni, hobby, ultrahobby, junioři a pro zpestření programu i fichtly.

Stejné pořadí zůstalo i ve dvou rozjížďkách. Sluníčko tentokrát zvítězilo, protože i ranní a včerejší pořádné nakropení vzalo za své.... ale co s tím? 

Zažili jsme parádní letní závody, personál dvou sanitek byl bez větších starostí a to je a zůstane tím hlavním. 

Díky pořadatelům za perfektní motokrosový den.

Fotky zde:billek.rajce.idnes.cz/Motocross_Prusinovice_2014_Ovci_debra/

a zde: apetka.rajce.idnes.cz/Prusinovice_Ovci_debra_9.8.2014/#

Pavel B.

PS 2: Nejen krásné motorky provází současná motokrosová klání. Potěšte oko .

p1280416.jpg

 

Branky 26. 7. 2014

26. 7. 2014

    Po dlouhé době jsme se opět vydali mimo naši trať . V Brankách se uskutečnil organizovaný trénink a nám se povedlo vyrazit  a reprezentovat tam klubové barvy.    

     Moc velké množství jezdců nepřijelo (cca 50), ale to nám nezabránilo si ve čtyřech jízdách užít motokrosu. Vzhledem k počasí, které přímo vybízelo k ležení u bazénu a ne k blbnutí za motokrosovými řidítky jsme překonávali sami sebe . A kdo že se zúčasnil? Zdeněk na své Hondě CR 250, David na CRF 450, Mirek na čtyřtaktní Suzuki 250, Lukáš na dvoutaktní Yamaze 250 a já na KX250F.

Zedření ale zdraví a spokojení jsme se v podvečer vrátili domů. Pár fotek je ve fotoalbu.

PS: Pro shlédnutí minivideí pokračuj na Celý příspěvek

Fotky "mladých borců" (Filip, David, Patrik,Tomáš) můžete shlédnout zde:

diankaenduroteam.rajce.idnes.cz/Branky_26.7._organizovany_trenink

Pěkné video je zde:

www.youtube.com/watch

pb

 

Stanislav SEHNAL - mistr republiky ve sjezdu horských kol

16. 7. 2014

 V pořadí již druhým mistrem české republiky, kterého občas můžeme  vidět i na naší trati je Stanislav SEHNAL z Loukova. (pozn: tím prvním je jeho přítelkyně Marika Mlýnková, která se stala mistryní ČR v motokrosu žen)

Na vysněnou metu se  mu podařilo dosáhnou v neděli 13. 7. 2014 v Koutech nad Desnou.

Jeho mistrovskou jízdu můžete shlédnout zde:(posuňte se na 21. minutu, 30. vteřinu)

www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10110938667-cyklistika/414232401082002-m-cr-ve-sjezdu-kouty-nad-desnou

Staňo, BLAHOPŘEJEME!!!

MKV

 

 

 

Sobota 12.7.2014

16. 7. 2014

 I v sobotu 12.7.2014 se u nás jezdilo. Pěkné fotky jsou zde:

tunki.rajce.idnes.cz/Motorky_Vitonice_cervenec_2014/

pb

 

Povedený trénink

9. 7. 2014

      Po delší době jsem opět vyrazil na naši trať. Po dopoledním dešti se odhodlalo přijet jen málo jezdců , ale ti kteří to zkusili, nelitovali. Povrch byl totiž víc než luxusní. Ani jedna kaluž, ani zrnko prachu, jenom perfektně navlhlá hlína, sluníčko za mraky a teplota okolo 20°C. Co víc si přát!

Bohužel k šesté hodině začalo drobně pršet což nás předčasně poslalo domů. Ale ty dvě hodiny stály za to.

pb

 

MX 28. 6. 2014

3. 7. 2014

 V sobotu 28. června 2014 se uskutečnil další ročník motokrosových jízd. 

V kategorii Open, Hobby 1, Hobby 2 a Veterán se na start postavilo celkem 41 borců. Trať byla perfektně připravená, organizace fungovala bez chyb a tak si všichni, kteří se dostavili vrchovatě užili kamarádů a motokrosu.

Odkazy na fotky jsou zde:

diankaenduroteam.rajce.idnes.cz/motocross_Vitonice_28.6.2014/

billek.rajce.idnes.cz/Motocross_Vitonice_2014/

photography-michaela.rajce.idnes.cz/Motocross_Vitonice_28._6._2014

 

 

Čtyřkolky NE

10. 6. 2014

Na základě připomínek a podnětů jsme se  rozhodli, že na trať nebudeme nadále pouštět čtyřkolky.

Proto majitele čtyřkolek žádáme, aby na trať ve Vítonicích nejezdili.

Motoklub Vítonice, o.s.

 

Zaprášená sobota :-)

8. 6. 2014

 V sobotu 7. 6. 2014 k nám přilákalo krásné počasí téměř 20 jezdců. Povrch byl jak beton, prachu více než je zdrávo ale jezdilo se jako by se nechumelilo (neprášilo).

   Přijeli známí i neznámí a tak bylo o čem popovídat a zásluhou několika borců i nač se dívat. Pár fotek je ve Fotoalbu, pro kraťounká videa pokračuj na Celý příspěvek.

 

Enduro 2 - hodinovka -3. 5. 2014

3. 5. 2014

 Neukojený, ale spokojený  ,

tak bych s nadsázkou a humorem shrnul svůj dojem z jarní dvouhodinovky dvojic. Proč? No protože zatím neodstraněná porucha na motorce mi nedovolila postavit se mezi ostatní šťastné .

Ale to je jediné, co můžu dnešní dvouhodinovce vytknout. Trať byla opět velice šikovně namotaná na pětníku a poskytla jezdcům snad všechny prvky, které má taková trať mít. Počasí bylo sice chladné a větrné, ale to vadilo maximálně divákům. Všichni z dotázaných jezdců mi shodně potvrdili, že jim při jízdě taková maličkost nevadila.

Poprvé jsme zorganizovali dvě jízdy a zdá se, že toto rozhodnutí bylo správné. Sice účastníci druhé jízdy museli na svůj start dlouho čekat, ale závody se staly přehlednější a bezpečnější. A to je pro nás vždy prvořadé. Věřím, že si každý z jezdců užil endura a rád přijede i příště.

Jménem Motoklubu děkuji všem jezdcům za účast a předvedené výkony. Členům Motoklubu pak za perfektní přípravu a aktivním jezdcům za vzornou reprezentaci 

Za MKV Pavel B.

Fotky ve fotoalbu a zde:   kotarenduroteam.rajce.idnes.cz/Vitonice_3.5.2014/

                                    apetka.rajce.idnes.cz/Vitonice_3.5.2014/

                                   endos.rajce.idnes.cz/Vitonice_3.5.2014/

 Výsledky zde:           www.casomira.eu/data/000237.pdf

 

Tak trochu černá sobota :-)))

13. 4. 2014

 Po roce opět v Ostrově u Lanškrouna! Trať vydatně pokropená předchozím deštěm a sluníčko nad hlavou slibovaly nádherný den. A taky že jo! Seznamovací ténink a po něm povrch takřka ideální...... tak proč ta "černá sobota?".  

Opravy u pětadvaceti a více letých motorek jsou běžný doprovodný program těchto akcí, ale že se objeví závada na mé zánovní Kawasaki, to bych nečekal :-(. Doposud jsem na přední oddělené tlumiče slyšel jen samou chválu, a fakt je, že dobrý jsou, ale nespornou nevýhodou je, že když odejde tlumič, dojezdíš. A to se stalo mi. Druhý který by to snad nějak utlumil, tam není a tak nezbylo, než to ve druhé jízdě zabalit.

    A co řešili kamarádi? Radimova Jawa se rozjížděla opačným směrem (ani já bych nevěřil) a zůstala nadobro stát, pak mu na druhé Jawě asi vypadl šroub uchycení zadního tlumiče a z motorky byl nepojízdný choper. Vašek "jenom" musel měnit lehce nefunkční tlumič, Frantovi to jelo tak trošku na heslo, nicméně většinu odjezdil, Honza aku vrtačkou se stočeným šmirglpapírem upravil funkční pochu válce a doladil svou stopětadvacítku k neskutečnému výkonu a já ... to už jsem psal. Nejlíp si asi zajezdil Lukáš, bohužel ho v poslední jízdě nešetrně sestřelil jeden z vedoucích jezdců a tak jízdu už nedokončil.

Celkově však tento den přinesl krásné chvíle prožité s přáteli postiženými společnou zálibou - motokrosem. Díky za něj!

Pro videa klikni na Celý příspěvek

pb

 Foto ve fotoalbu a zde:

www.classicmotocross.cz/galerie/21-1-zavod-poharu-classic-motocross-2014-ostrov-u-lanskrouna

                                      fanda34.rajce.idnes.cz/Lanskroun_1/

                                      fanda34.rajce.idnes.cz/Lanskroun_2/#

 

Povedený začátek - sobota 22. 3. 2014

23. 3. 2014

 Upravená a lehce pozměněná trať, k tomu pěkné počasí, jarní nadrženost jezdců, čerstvě vyměněné a odservisované stroje a aktivní předseda MKV s bufetem  - to všechno se dalo dohromady a sobotní trénink, který nemá na naší trati obdoby se stal skutečností. 

     Sjelo se  více než 30 jezdců od hobíků až po skutečné mistry motokrosových řidítek. Sice bylo jezdců i prachu více než je zdrávo, ale nezaznamenal jsem jiný než kladný ohlas. A to je hlavní. Dobrá věc se podařila, některé nové prvky doznají ještě drobné změny, ale spokojenost jezdců a tentokrát i diváků byla maximální. 

Děkuji všem, kteří pomohli a zvlášť Tomášovi za výbornou myšlenku a realizaci perfektního občerstvení.

Tak vítejte v nové sezóně !

Videa zde:    Filip:      https://www.youtube.com/watch?v=Lg4BbSKaFsw

                     David:   www.youtube.com/watch

                  Honza:    www.youtube.com/watch

           ... a další:   liborjanos.rajce.idnes.cz/motokros_Vitonice_2014_zahajeni/

Fotky ve fotoalbu a zde:apetka.rajce.idnes.cz/Vitonice_22.3.2014/

pb    

 

Sobota 22. 3. 2014

20. 3. 2014

Vzhledem k důkladné přípravě na sezónu 2014 a k malým úpravám trati se v sobotu od 14.00 uskuteční malá "kolaudace".

Kromě pěkně připravené trati bude roztopená i udírna. Za symbolickou cenu můžete zakoupit uzený kabanos, nealko nápoje nebo kávu.

Zve MKV

 

 

Drobné změny na vítoňské trati :-)

15. 3. 2014

Letošní brzký příchod jara, nebo co to je , nás přiměl k tomu, že brigádničíme jako nikdy. S nebývalým nadšením proběhla dnes už třetí brigáda v řadě a výsledky jsou vidět na první pohled. Pod přístřeškem jsme udělali podlahu, instalovali jsme novou závoru a hlavně jsme téměř celý areál perfektně uklidili, popálili vyhrabané větve a staré hromady chrastí a z téměř celého areálu je luxusní park. 

A jakéže změny kromě perfektního úklidu doznala trať? Trať má zase o pár metrů více, objevila se nová lavice, pro zpestření je vytvořena i jednoduchá roleta a čekají na vás další drobné změny.

Jménem výboru MKV chci poděkovat všem členům i nečlenům Motoklubu za perfektně odvedenou práci. Děkuji taky "zkušebním" jezdcům a moc se těším, až novou trať vyzkoušíme.

Pro shlédnutí zkušebních jízd klikni na "Celý příspěvek"

 

Všechno je jinak :-)

4. 3. 2014

 Já  borcům ze Zlína celou zimu věřil, že jezdí trénovat, ale fotky pořízené "skrytým fotoaparátem" dokazují, že moc benzínu neprojezdili .  

Takže hoši, součástí registrace na naše závody bude po vzoru koňských dostihů povinné vážení .

pb

dsc_1185.jpg

dsc_1197.jpg

 

 

Brigáda 1.3.2014

1. 3. 2014

     Zdá se, že jaro je tady a počasí přímo vybízí k nějaké aktivitě. Tak jsme si na dnešek naplánovali první jarní brigádu. 

      Sešli jsme se a pustili se do budování nové podlahy pod přístřeškem a taky do úklidu chrastí a popadaných větví. Počasí bylo luxusní a každý se zapojil a zůstal jak dlouho mohl. 

     Podlaha je skoro hotová a kus areálu se proměnil v upravený park :-). Díky všem, kteří přiložili ruku k dílu!

     Po poctivé práci následovala zasloužená odměna .

pb

 

Vracov 22. 2. 2014

23. 2. 2014

    Ve Vracově bylo zase veselo. Divit se tomu, že letošní sezóna už vlastně začala je zbytečné. Zkrátka to tak je. Sice závody zatím nejsou, ale trénuje se ostošest . Obzvláště tam, kde nějaký ten deštík nevadí.  Dokladem nechť jsou Zdendovy fotky z Vracova.

PS: Doporučuji prohlédnout až do konce, obzvláště povedená je ta poslední .

pb

buchtakrmz.rajce.idnes.cz/Vracov_2-2014

A ještě video:

Kterak kamera k úrazu přišla:

www.youtube.com/watch

 

Rohálovská desítka 2014

22. 2. 2014

  Příprava na sezónu vrcholí . Tak jsem dnes zúčastnil pěkné akce v Prusenovicích - 21. ročníku rohálovské desítky. 

Sešlo se téměř 600 běžců, atmosféra vynikající.

pb

p1240960.jpgp1240967.jpg

 

 

 

 

 

Únorové poježdění

8. 2. 2014

  Zimní olympiáda v plném proudu, ve čtvrtek jsem lyžoval na Bílé a dnes motokros!

No nezbláznil ten svět? Možná trošku jo, ale co s tím naděláme. Nic. Je fajn, že si může každý užít vrchovatě toho co má rád. Povrch byl ideální, suchý a krásně nakypřený mrazem. Pěkné svezení, příjemné "zimní" setkání. To nám ta zima pěkně utíká 

 

Pánov - sobota 11.1.2014

12. 1. 2014

   Kamarád Franta mi přeposlal video z nádherného lednového poježděníčka v Pánově. 

To si nemůžu nechat pro sebe. Tady jsou k dispozici i vám:

Enduro zde: http://www.youtube.com/watch?v=9_-Ue4OgJ4g

 

MX zde:   http://www.youtube.com/watch?v=Gfsq03iqSwg

 

Fando dík. Tiše závidím....

pb

 

Upozornění na nový odkaz - Motocestování

5. 1. 2014

      Nejen motokrosem živ je motorkář.......

    Snad se na mě nebudete zlobit, že jsem mezi "Oblíbené odkazy" přidal "své" stránky.

K mým oblíbeným činnostem patří kromě motokrosu taky cestování na dvou kolech. A protože si píšu cestopisy a mám spoustu fotek, rozhodl jsem se, že si je nenechám jenom pro sebe a dám je k dispozici i vám. 

Máte-li chuť a zájem, stačí v rubrice Oblíbené odkazy kliknout na Motocestování

Snad vás pobaví a třeba vám zpříjemní dlouhé zimní večery .

Pavel B.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

následující »